Butiken

Växthusguide

Ett växthus ger inte bara en förlängd odlingssäsong och möjlighet att odla grönsaker och blommor som man annars inte skulle kunna odla i Sverige. Det ger också ett extra rum i trädgården och skapar många oanade möjligheter.

Modell

Fundera först över om du ska ha ett fristående växthus eller ett växthus i anslutning till en annan byggnad, s.k. väggväxthus eller uterum om det handlar om en större modell.

Fördelen med ett väggväxthus är att det blir ett skyddat läge vilket är bra om tomten i övrigt t.ex. är utsatt för mycket blåst. Det lagras också en del värme i husväggen under dagen som sedan avges till väggväxthuset under natten så man får en jämn och bra temperatur i ett väggväxthus.

Form 

Väljer du istället ett fristående växthus är det dags att fundera över vilken form det ska ha. Ett https://glashusen.se/produkt-k... växthus är naturligtvis det vanligaste, men https://glashusen.se/produkt-k... lusthus i glas har blivit alltmer populära, speciellt om man främst vill använda det som ett rum att sitta i. Vill du odla i stor skala fungerar ett tunnelväxthus bra som ofta kan förlängas till önskad längd.

Storlek 

 Slutligen ska man välja storlek på sitt växthus. Här spelar naturligtvis tillgängligt utrymme i trädgården och budget en avgörande roll. Har du plats och råd är rekommendationen att välja den större modellen om du står och väger mellan två alternativ. Det är många som skaffat ett växthus och efter några år önskat att de hade mer plats i växthuset.

Ett större växthus ger också bättre luftcirkulation vilket de flesta växter trivs med så det är ytterligare en fördel med stora växthus.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.