Barhandtag edma
Butiken

Smarta lyft rena lyftet.

Undvik tunga lyft om du är rädd om hälsan.

Redan 25 kilo anses vara gränsen för vad man bör lyfta. Det säger Arbetsmiljöverket och ger anvisning om hur tungt man bör lyfta, hur ofta man får lyfta och framför allt hur man skall lyfta. Det betyder inte att du måste kasta ifrån dig ett barnbarn eller tung hund som hoppar upp i ditt knä. Men hur du gör när du lyfter ner vederbörande kan ha direkt effekt på hälsan. Och är du på jobbet och skall hantera tunga saker så bör du ta en extra funderare. Att lyfta eller bära, skjuta eller dra en börda heter Manuell hantering på Arbetsmiljöverket-svenska och reglerna är såväl tydliga som allvarliga när det gäller tillämpning.

Bra hållning bättre kraft

Rekommendationen på 25 kilo avser att den som lyfter kan stå rak, ha föremålet nära kroppen, slipper att böja sig, lyfter enstaka gånger och inte behöver gå med bördan långa sträckor. Att behöva böja sig, arbeta med hopkrupen ställning och vrida koppen i samband med lyftet medför stor risk för ledbekymmer, ryggbesvär eller muskelskada. Arbetsställningen är viktig. Kan du inte utföra lyftet vid rak kroppshållning sjunker viktgränsen till 15 kg. Tidspress kan medföra stress som ger spänningar i kroppen vilket ökar skaderisken säger Arbetsmiljöverket. 

Bra skyddstänk hälften vunnet

Att undvika s.k. manuell hantering helt och håller är naturligtvis omöjligt och det ligger i sakens natur att hantverkaryrken innebär kroppsarbete. Men det gäller att spara kroppen genom att dels undvika belastning och tunga lyft och att framförallt använda de hjälpmedel som bör finnas till hands för olika arbetsuppgifter som innebär fysisk påfrestning. 

Bra handtag allt att vinna.

Här kan Verktygshandlarn stå till tjänst med inte bara goda råd och inte bara med ett utan med flera smarta bärhandtag som skyddar och sparar kroppen för den som skall hantera material på jobbet. Det här är utrustning som inte bara skyddar medarbetare på arbetsplatsen. Investering i en uppsättning av de olika bärhandtagen ger också per automatik bättre produktivitet. Oumbärliga också för den som jobbar ensam som sin egen hem-och-hushantverkare och inte kan be någon om ett handtag.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.