Butiken

Dold Trallskruv Essve

Essves monteringssystem möjliggör montering av altaner och trädäck med dold trallskruv. Systemet (Hidden Decking System) är mycket populärt för att få en slät och fin yta – utan skruvhål. Följ länkarna till produkterna eller läs mer om systemet nedan:

Dold Trallskruv från Essve

       

Det var på Nordbyggmässan som Essve för första gången visade upp sin nya produkt som kallas för Essve HDS. Med hjälp av monteringssystemet monteras skruvarna i sidan av trallen istället för ovanifrån. Detta sker med ett unikt verktyg, speciella bits och specialskruvar. Responsen var mycket positiv både från återförsäljare och hantverkare. Många började använda systemet redan under sommaren men som med alla innovationer tar det en tid innan ”den stora massan” har fått kunskap om och väljer att använda de nya systemen.

Köp Dold Trallskruv

Köp Monteringsverktyg HDS V3

Se Essves Hidden Decking System


”Barfotasäkra trallen med dold trallskruv”

Nu börjar fler se fördelen med det nya sättet att montera altanen vilket gör att vi på Verktygshandlarn märkt av en ökad efterfrågan på både systemet och dess tillbehör.  I ett pressmeddelande sa produktchefen för Essve att monteringssystemet mycket väl kan ”bli en ny branschstandard”. Det finns i alla fall vissa saker som pekar på det.

En stor fördel är att man med detta system helt och hållet undviker flisiga altaner där flisorna uppstår av de skruvhål som finns. Det är därmed både mer estetiskt och behagligt med dolda trallskruvar mot tidigare system.

Essve HDS finns idag i två olika storlekar vilka ska väljas beroende på vilken bredd som trallen har. De två systemet är anpassade för 85-110 mm samt 110-150 mm. Till systemet behöver speciell skruv (Essve HDS Trallskruv A4) användas. Det går alltså inte att använda klassisk trallskruv. Denna trallskruv har en pilformad spets som minimerar risken för sprickor när den skruvas in. Precis under huvudet sitter även en gänga som skapar en klämkraft mellan den bärande regeln och den trall som monteras. På detta sätt skapas hållbarhet trots att skruvarna skruvas in från sidan istället för som tidigare uppifrån och ner.


Alexander Eriksson

- Ansvarig för inköp och kundtjänst

Hoppas du hittar vad du söker! Vill du veta mer om oss.

 Eller kontakta mig direkt ;på alex@verktygshandlarn.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.