Butiken

Det som inte luktar kan vara farligare än det som luktar illa.

Det är naturligt att vi ryggar tillbaka, håller andan och undviker att uppehålla oss på platser med dålig eller obehaglig lukt. En ren överlevnadsinstinkt, en nedärvd ryggmärgsreaktion. Det är vårt eget inbyggda andningsskydd som vi utvecklat genom hundratusentals år. Men det duger inte längre!

Den farligaste sortens partiklar eller ämnen varken syns eller luktar.    

I arbetslivet utsätts vi för stora risker som vi inte kan undvika enbart med luktsinnet. Det kan vara frestande att ta vinkelslipen och kapa till en kant bit när vi lägger gångar av natursten eller plattmaterial och i hastigheten glömma andningsskyddet. De riktigt farliga partiklarna varken luktar eller syns. Det kan ibland kännas lättare att blåsa rent ett arbetsstycke med lufttryck än att dammsuga. Med stor risk att andas in livsfarliga ämnen. Att hantera kylarvätska utan korrekt andningsskydd kan vara förödande för hälsan. Riskerna är många.

Du som jobbar ensam måste vara ditt eget skyddsombud.

På organiserade arbetsplatser som till exempel inom bygg- anläggnings- verkstads-och tillverkningsindustrin förväntas att det finns tydliga säkerhetsföreskrifter som följs och att adekvat skyddsutrustning som tillgång till rätt andningsskydd för den aktuella uppgiften finns på plats. Betydligt svårare har den som är sin egen hus- och hem-hantverkare. Eller mekaniker. Alltid farligast för den som arbetar ensam. 

Andningsskydd minst lika viktigt som ögonskydd.

Den enklaste formen av andningsskydd är en enkel engångsmodell som du klämmer fast över näsryggen och med öglor om öron. Alltid bättre än ingenting men sällan med tillräckligt skydd. Och ingen bra lösning för yrkesmässigt återkommande arbeten. 

Skyddsmask för liv och hälsa.

Du behöver alltid vara beredd att kunna skydda dig mot asbest, damm, bakterier, lim, mögel, isocyanater, isolering, slipdamm, med mera. En s.k. halvmask är en bra början med du bör också ha tillgång till en s.k. hel mask som skyddar både mun, ansikte och ögon. Ibland är en heltäckande skyddsskärm med fläktsystem den säkraste lösningen. Speciellt vid tunga, varma eller långvariga arbeten. 

Andningsskydd i världsklass

Verktygshandlarn är återförsäljare av Sundströms skyddsmasker. Ett varumärke som alltid garanterar att du får andningsskydd med högsta skyddsklass, den bästa komforten och längsta hållbarheten. Ta hem och prova idag! Ring oss och beskriv ditt behov och arbetsmiljö så visar vi dig andningsskydd som hör till de bästa som finns på marknaden.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.